13/06/2013

Στήριξη της Βραζιλιανής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης στο ΕλληνοΒραζιλιανό Επιμελητήριο. Ενεργοποίηση διαδικασιών συμφωνιών, πρωτοκόλλων συνεργασίας και αδελφοποιήσεων μεταξύ ελληνικών και βραζιλιανών πόλεων

  Την επιβεβαίωση στήριξης για την άμεση δραστηριοποίηση της Βραζιλιανής πλευράς για τη διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλίας με την αμοιβαία στήριξη των Κυβερνήσεων των δύο χωρών έλαβε ο Πρόεδρος του ΕλληνοΒραζιλιανού Επιμελητηρίου κ. Κίμων Πάτκας και η Γενική Έφορος του Επιμελητηρίου κα Λάουρα Ρόνζι Ροντρίγκες Άλβες κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 33 χρόνων από την ίδρυση και τη συμπλήρωση 10 χρόνων κυβέρνησης του Κόμματος των Εργατών (Partido dos Trabalhadores - PT) σε συνδυασμό με την επανεκλογή του προέδρου του Kόμματος των Δημοκρατών (Partido do Movimento Democrático Brasileiro - PMDB).

 Τα δύο αυτά κόμματα αποτελούν την Κυβέρνηση συνεργασίας της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας. Παράλληλα, έλαβαν θερμά συγχαρητήρια για την πρόσφατη επίσημη αναγνώριση του Επιμελητηρίου από την Ελληνική Δημοκρατία μετά από τέσσερα χρόνια καθυστέρησης.

  Κατόπιν των επιτυχών συνομιλιών κατά τους εορτασμούς της Βραζιλιανής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος και η Γενική Έφορος του ΕΒΕΒΕ έλαβαν τη διαβεβαίωση πραγματοποίησης ειράς συναντήσεων με στελέχη της  Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και των Συμβούλων αυτών στην Μπραζίλια στο προσεχές διάστημα, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί ήδη οι διαδικασίες με σκοπό την αμοιβαία συνεργασία, τη σύναψη αδελφοποιήσεων ελληνικών και βραζιλιανών πόλεων και Πρωτοκόλλων Συνεργασίας για την ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βραζιλιανών Πολιτειών: Συγκεκριμένα, με το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Σάο Πάολο, το Παρανά, την Σάντα Καταρίνα, το Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, το Σεαρά και τη Σερζίπε.

  Πέρα των συνόρων της Βραζιλίας, το ΕΒΕΒΕ έλαβε προσκλήσεις για συναντήσεις με σκοπό την περιφερειακή συνεργασία με την Ουρουγουάη, την Παραγουάη, τη Βολιβία και το Περού.

***Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΕλληνοΒραζιλιανού ΕπιμελητηρίουΣταματίνα Μάρκου, δημοσιογράφος τηλ.: 6932 900255e mail:  stamatinamarkou@yahoo.gr, press.hbcci@gmail.com